lauantai 14. kesäkuuta 2008

Cheek - Kuka sä oot?

Uuden albumin nimi jo itsessään on sopivan ironinen vastaamaan kysymykseen.

Alkuun täytyy heti tunnustaa, että ainakin allekirjoittaneelle herra Jare Tiihonen on jotenkin sorahtanut korvaan, aiheuttanut tunteita. En tiedä mikä miehessä on, mutta mielipide hänestä muuttuu lähes päivittäin.

Cheek on Suomen "massa-räppäreistä" Elastisen jälkeen suosituin, ellei jopa levymyynneissä suositumpi. Rinta rinnan jokatapauksessa miehet käytännössä painivat . Cheekin siirtyminen Sonylta Rähinä Recordsiin on ollut molemmille osapuolille tuottoisa.

Se, mikä miehen musiikissa pistää meikäläisellä kuohumaan, on nimenomaan kaupallisuus ja hänen tyylinsä. Cheek on tehnyt nyt neljä lähes identtistä albumia, samoilla läpillä, samalla saundilla, samalla flowlla ja samoilla teemoilla, eikä se tunnu häiritsevän ketään, päinvastoin. Saavutus sekin sinänsä. Voidaan puhua lähes 50cent-maisesta tempusta.

Mutta miten kukaan voisikaan vastustaa tuollaista Pepsodent-hymyä, söpöjä silmiä, ujoa olemusta ja bling bling-vaatetusta? Aaw. IhQuu. (Pahoittelen termejäni)

Jäädään siis odottelemaan miten seuraava levy tulee "breikkaamaan", löytyykö sisällöstä mitään uutta vai jatketaanko edelleen hyväksi todetulla kaavalla? Fanit ovat sokeita, mutta eivät pitkässä juoksussa ihan ääliöitäkään.

Mikä on sinun mielipiteesi kyseistä artistista, jätä jäätävä kommenttisi.

Ei kommentteja: